Permanente educatie voor de kinderopvang

Het is van belang dat kinderen een prettig verblijf in het kinderdagverblijf of BSO ervaren, zodat ze elke dag met plezier weer terugkomen. De kinderen moeten hier een plek vinden om te kunnen spelen, zich sociaal te kunnen ontwikkelen en om te leren. Daarbij is het werk van de pedagogisch medewerkers onmisbaar. Zij zorgen voor de sfeer en zij helpen de kinderen om zich te kunnen ontwikkelen en ook bieden ze hulp bij het aanleren van vaardigheden. Daarom is hun kennis van groot belang en is het goed om deze kennis, omtrent onder andere de protocollen, ontwikkelingspsychologie en de ziektebeelden bij kinderen, up-to-date te houden. Om de kennis van uw medewerkers te verbeteren en bij te houden, zijn de Kennisopvang trainingen ontwikkeld.

Kennisopvang biedt een basispakket van acht trainingen (wettelijke protocollen, ontwikkeling van het kind, EHBO bij kinderen, kinderziekten, pedagogen, veilig buiten slapen, het hitteprotocol en een locatie specifieke training). Deze trainingen kunnen de medewerkers leren via blended learning: in dit geval een combinatie van Knowingo en Kennisopvang College (videotrainingen). Knowingo is een mobiel leerplatform waarmee je meetbaar kunt maken wat de leerprogressie is per medewerker per training. De medewerkers zullen vijf minuten per dag vragen beantwoorden op hun mobiele telefoon. De training biedt een afwisseling tussen vragen via Knowingo en video’s over het onderwerp. Een voorbeeld van Kennisopvang College is een filmpje van een huisarts waarin hij uitlegt hoe medewerkers met kinderziekten om dienen te gaan.

Via de Kennisopvang portal kunt u een ongelimiteerd aantal locaties beheren. Aan iedere medewerker kunt u meerdere trainingen koppelen die automatisch in hun Knowingo app op de telefoon zullen verschijnen. U kunt per locatie direct zien wat de kennisscore per training is. Perfect om bijvoorbeeld de kennis van medewerkers aan de GGD te laten zien bij hun jaarlijkse bezoek. Naast onze trainingen kunt u aan het rapport ook eigen trainingen toevoegen waarmee u alle trainingen per medewerker in één overzicht heeft.

De trainingen zullen beschikbaar komen in 3 varianten:
• Kinderopvang (0-4 jaar)
• BSO (5-12 jaar)
• Gecombineerd (0-12 jaar)

Het basispakket trainingen plus het gebruik van de Kennisopvang portal en het dashboard wordt voor een vast bedrag per medewerker per jaar beschikbaar gesteld. Er zullen regelmatig updates plaatsvinden indien er nieuwe inzichten/kennis beschikbaar is.

U krijgt ook toegang tot Kennisopvang TV waar we door middel van interessante interviews en leuke vlogs het leren leuker maken voor de medewerkers.

Tot slot zullen we regelmatig kennis delen via Kennisopvang Analytics. Doordat gebruikers dezelfde vragen gaan leren, levert dat waardevolle data op. Deze informatie willen we graag met u delen. Dit gebeurd uiteraard binnen de kaders van de AVG wetgeving. Met name de vragen waar veel gebruikers initieel het verkeerde antwoord gaven zijn interessant op te bediscussiëren. In het protocol staat een situatie beschreven maar op onze kinderdagopvang doen wij het anders. Hebben we daar een goede reden voor? Of is het uit automatisme?

Geïnteresseerd in het meetbaar aanleren van kennis? Kennisopvang gaat binnenkort live. De exacte datum is nog niet bekend. Liever goed dan half. Wil je meer weten of op de hoogte gehouden worden neem dan contact op met Matthijs van Schie op 06-49322293 of matthijs@kennisopvang.nl